JellyPages.com

Love You To The Moon & Back

..We're born alone, we live alone, we die alone. Only through our love and friendship can we create the illusion for the moment that we're not alone..

Jumaat, 20 Mei 2011

sering KITA lupa-part1-

dalam hidup ini
terlalu banyak kita kejari
hingga tiada masa
mengenang perkara yang kita lupa

bersalahkan sebuah peninggalan
yang telah kita lupai ?
hingga kita menyesali ianya
tidak kita perolehi lagi

memang begitu lumrah kehidupan
akan ada turun naiknya
jangan bersedih dan berhiba duka
kerana ini atur cara kehidupan
fahami dengan erti yang sebenar
kelak kita kan redha padanya

alhamdulillah
akan tuhan yang mengatur segalanya
hingga tidak tertinggal satu pun
dari apa yang dirancangNya

Terima kasih tuhan
kerana memberi ingatan
tentang sesuatu yang sering kita lupa....................

~MuHaSaBaH DiRi~

Hari demi hari
Langkah disusun disisi
Dengan harapan dapat di isi
Tapi dengan apakah harus dipenuhi
Adakah dengan hasrat al-hawa yang tiada mati
Atau dengan panduan wahyu-Nya agar diri diredhai
Wahai diri yang selalu sepi
Kerana tiada usaha mahu mengisi
Bukalah kelopak mata dari nyenyak mimpi
Basuhlah hati dengan tangisan di pipi
Yang mengalir sebab terasa jauh denganNya
Bukan kerana impian dunia yag hilang sebentar tadi
Wahai pemilik mulut ini
Yang sering mengatakan perkara yang jarang dilakukan diri
Menegur mereka seolah diri bersih suci
Tetapi hakikat diri sendiri tiada mahu peduli
Persoalkan lah diri dan hati
Mampukah diri bertawajjud di mahkamah Illahi
Atas kesalahan tiada buat atas teguran tadi
Dalam tindak-tanduk sendiri
Muhasabahlah diri sendiri wahai diri
Yang akan menutup mata sebentar nanti
Dan tiada bangkit kesekian kali

Rabu, 18 Mei 2011

campus LIFE-part2-





wahhhhh....nk story pasal ape lak ni???hahaha....



oke2....nk kenal kn my housemate.....







Ehem2......comey x housemate nana yg ni......nama dy Diana Binti Abu Bakar @ Neyna. She's so cute...mcm barbie dolls....hu2...ske sgt tgk mata dy...pinjam mata blh x kak???hehehe..

Kak Neyna ni mmg best gle....dy nye otak...sme blh layan....lenjannnnn...mmg best gle la kwn ngan dy....

Ouuuhhhh....cuma sy terpaksa kejut dy byk kali pg2 utk bgn g kls....hehehehe...payah ckit dy ni nk bgn.....sygggg akk...ngeeee~~:))))






ahaaaaa......cute x cik ats ni???hehehe...yg ini bff nana...tp, sekarang ni dh merangkap jd roomate nana plak dh. Suka duka dikongsi bersama...ahahahahaha...

ehhhh...jap, lupa....nama dy Nurul Azra Binti Mohd Saai @ Rara

rararerarerarera....rararerarerarera............

tu la lagu yg slalu meniti kt bibir dy sejak someone tu nyanyi ari tu....

aaaaa..lupa lak...rara ni suka benor nyanyi2.....bab2 nyanyi bg la kt dy....

uiikkkssss....anita srwk punya lagu yg high vocal pun dy blh bwk.....ahakkksss....:)))









Wooooo....this gL's....ahakksss...awek ganu ni.....manis x???hehehe...Oke, truly deeply her names is Norshahirah Binti Norawi @ shasha...org kemamang nihhhh...hehehe..welll...sian kt dy...coz kteorg dok ckp ganu...rosok bhsa ganu dy kt....hu2. Haaaaa....jgn x tau...dy dh jd model shoot...so, lps ni blh rr jd model shoot nana ekh....hehehehe. Nana suka tgk dy ni...muka manis gle...sweet gitu...he3. Nti nk g ganu jln2 sha bwk ekh...:))




~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~END OF PART2~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~



campus LIFE-part1-

Alhamdulillah....diam x diam dh almost 3 weeks berada di tempat org utk menyambung pelajaran....kerana menuntut ilmu itu suatu kewajipan! Mulakan bicara dengan kalimah Nya....maha suci Allah yg masih memberi 1 lg kehidupan buat diri ini utk terus bernafas dan menghirup udaranya di muka bumi milik Nya ini.
Ok, start dr minggu orientasi....waaaaaa....rasa mcm nk nanges je...why???
hahahaha...bayangkan bgn kul 4 pagi, then kul 1pgbaru balik! Tido 3 jam je....aduuuhhhh....bkn setakat eye bags...i you me he she sme ader dh ni...
Pastu...dh siap2 nih....g surau....solat suboh....sampai kt surau kul 5 pg....haaaa...pe lagi...azan pun x berkumandang lg....so, tdo is the best la kot....mwahahahaha....bukan nana sorg yg begitu k! Semua yg berada dlm surau tu...termasuk la fasi2 kami skali...hu2..
Okies....sepanjang minggu orientasi, mmg byk dugaan, cabaran, halangan & rintangan....wahhh...sme nk msk ni...hu2...
Tak semua yg kita buat, org laen suka......apa yg kita buat....org sekelilig perhatikan...so, gL's n boys out there, watch out setiap apa yg korg buat....coz, dr situ org akn menilai diri kita ni mcm mana...baek atau buruk, kita sendiri yg mencorakkannya....:))




Rabu, 11 Mei 2011

lalalalalala

"pertama kali ku bertemu dengan mu....sayup nya hatiku...merindui dirimu....walaupun baru kita bersua muka....namun aku telah jatuh cinta...."
Why i sing this song???hahahaha.....not bcoz i'm fallin' in love..ehhh...ye ke??x...ye...x....ehhh...x sbnrnye.....jatuh cinta ngan kampus....
BEST GILER la kampus ni....hu2....dkt je ngan bandar....
alahaiiiiii.........walaupun....AWESOME!
hidup seorang mahasiswi....penatnye....hu2.......
cte nye......nk BALIK JOHOR!!!!!!!