JellyPages.com

Love You To The Moon & Back

..We're born alone, we live alone, we die alone. Only through our love and friendship can we create the illusion for the moment that we're not alone..

Selasa, 22 Mei 2012

Last saturday Nana tetiba dapat message dari------>>>

cik Ninie!!

hahaha....

apahal tetiba je minah ni message!!

lalalala....

owhhhh....rupanya nak mintak nana teman pergi MAXIS centre!

hahahaha....ingat kan nak bayar bil ke apa....rupanya nak tanya rates roaming!

amboi!! mentang-mentang la cik min tengah belayar now! huhu

katanya sehari 1 simcard amin beli....kalau macam tu banyak la simcard amin kat Hong Kong tu!!

hahahaha...better buat roaming je la dear....

;))

orait!! after maxis centre....next stop is KLUANG MALL!!

nana tak pernah parking kat basement!!

hahaha...1st time....selalu parking atas..3rd floor...:D

jalan-jalan!! tengok-tengok orang!!

tengok-tengok barang!! masuk Popular bookstore!!

cik ninie cari apa tah....kertas keras nak buat kad katanya!

huhuhu

then....turun ground floor...nampak la bebudak tengah main silat-silat kat tengah-tengah depan SECRET RECIPE!


yang kitaorang ni actually termasuk pulak kat SECRET RECIPE!!

hahahahahaha....

dah masuk kan...so, macam tak boleh nak keluar pulak kaki ni

:D

so, duduk & order la.....

cik ninie katanya nak balas dendam nak makan TOM YAM KUNG!

sebab hari tu masa makan dengan en.tunang dia rushing!

so, tak dapat nak menikmati TOM YAM KUNG tu dengan tenang!

hahaha.....

Nana just order...Secret Recipe Fried Rice with Satay!

lalalalalalala.....

ni la hasilnya!!

taraaaaaaaaaa ------>>>
haaaaa....yang atas ni Nana punye!!!

sedap!! my favourite!!!especially satay secret recipe!! sedap sangat!! kalah satay kajang!! 

hehehe

yang ini cik Ninie punye!! sedap bangat katanya....

hehehe




there you go!! both of us happy gila bila dapat balas dendam makan kat secret recipe!!

sambil menonton persembahan SILAT!!

hahahaha.....

free of charge....berhibur sambil makan ye anak-anak!!

okeyhhh....

then after makan!!

pergi Kluang Mall....

Nana cari handbags jap.....hehehehehe

at LAST jumpa jugak!!

nasib ada sale....kalau tak....

errr....gigit jari la tengok!!

huhuhu

pastu2....kitaorang balik sebab mummy masing2 nak keluar!!

happy TIME with you, dear!!

thanks teman cik nana pergi shopping handbags....

:))

Isnin, 21 Mei 2012

Gelak sorang-sorang bilaaaa.......

Assalamualaikum

Hehehehehe.....u'oalllssssss buat apa??

confirm-confirm tengah blogwalking kan??

:D

Hubungan PJJ macam kata my bff......

~PJJ(Perhubungan Jarak Jauh)~

PJJ perlukan banyak PENGORBANAN

tak kira la dari segi masa, wang ringgit or maybe dari segi mental & fizikal!!

Penting tu ye anak-anak!!

Mental tak kuat.....confirm TAK LAMA nye hubungan tu......

:D

sebab....hubungan tak sama macam orang lain....yang boleh jumpa selalu!!

boleh tenung muka pasangan tu lama-lama sampai nak tembus ke belakang kepala......

lalalalalalalalalalalalalalalalala

teringat kat my BFF......

My bff lagi la kesian.......

Tunang tersayang berlayar sampai 4,5 bulan......

huhuhu

betul-betul persediaan mental & fizikal tu....

=))

hanya INTERNET & TELEFON je la yang jadi penghubung!!

huwwwwaaaa.....

kalau dah bergayut memang tak ingat dunia!!

katanya.....hu2

(*_________________________*)

Selasa, 15 Mei 2012

back to JOHOR!

Assalamualaikum readers.....
:))

Lamanya nana tak UPDATES blog......

Baru habis final exam!!

So, time exam...memang tak sentuh pun blog ni.....

ALMAKLUMLAH....takes time ye anak-anak nak loading apa yang ada dalam blog ni.....

hahahaha....

:D

oK....NOW nana dah berada di negeri JOHOR!!
hanya untuk 2 weeks je ye....

Ye ke??? tapi, rasanya more than that....

hahahahahhaha...

MALAS nak balik masa 1st week rasanya...

nak balik 2nd week!!

coz, 1st week bukan ada apa pun.....

minggu Add & Drop subject je.....

so, to UMMI & WALID, boleh lah ye along nak ikut pergi HOLIDAY!

lalalalalalalalalalala......

:))

errrrmmmm....

nak tido nyenyak2 malam ni kat katil empukkkkkkkk......!!

=))

Rabu, 9 Mei 2012

IZINKAN......


izinkan aku sayang..
terus menatap wajahmu
untuk sekian kalinya

izinkan aku sayang..
menjejak bayangamu
walau ku tak pasti dimana kau berada

izinkan aku sayang..
merindui kenangan itu
kegembiraan yang kita ciptakan

izinkan aku sayang..
mengenggam tanganmu
dari terlerai dari tanganku

izinkan aku sayang..
ku bersandar dibahumu
setelah ku keletihan.......

izinkan aku sayang..
untuk meminta kau memberi kata-kata
ketika aku makin lemah dengan emosi

izinkan aku sayang............

Ahad, 6 Mei 2012

DAY 1 of FINAL EXAM SEM3 11/12

assalamualaikum......

Today, start dah final exam for sem3 academic year 11/12

ALHAMDUILLAH.....boleh tahan senang!

TAPI cuma paper RESEARCH METHOD petang tadi.....

ALAHAI....doktor-doktor........agak putar belit jugak ye soalan doktor...

huhuhu

MALAM---->>>>

Melangkah masuk ke DEWAN PEPERIKSAAN 2......

melihat wajah-wajah yang pernah mencoretkan seribu LUKA di hati....

juga wajah-wajah yang pernah melukis kenangan PAHIT juga MANIS dalam hati ni.....

Ya Allah....TAK SANGGUP rasanya.....

TAPI demi peperiksaan yang harus ditempuh....

NANA mesti kuat hadapi semua ni.,

ALHAMDULILLAH....paper agama senang.....

HANYA ALLAH yang mampu membantuku disaat aku lupa apa yang dah di hafal.......

BUKAN nya bantuan jiran.,

(*____________________*)

Jumaat, 4 Mei 2012

MENGAHNTUIKU!

Lagu : PTPTN
Lagu Original : PULANGKAN (lagu misha omar)..cerita pontianak harum
[dinyanyikan oleh pegawai ptptn ngan ex-student]

(Ex-Student)
Sedikit bunga yang menggoda
Sekadar dipandang usah dibayar
Kau pasti tak percaya
Duitku bukan untukmu sayang

(Pegawai PTPTN)
Tiada kusangka kau sungguh kejam
Kau peram hutang yang kau pinjam
Namun takkan bahgia kehidupanmu
Bila engkau berkonvo
kau milikku

Pulangkan hutang-hutangku-(Pegawai PTPTN)

Oh hentikanlah menghantuiku-(Ex-Student)

Oh pulangkan oh pulangkanlah padaku-(Pegawai PTPTN)

Kupulangkan semua hutangku-(Ex-Student)

Yang dikau peram tanpa relaku-(Pegawai PTPTN)

Bebaskanlah maafkan daku oh kasih-(Ex-Student)

(Pegawai PTPTN)
Tiada kemaafan di sini
Kau hutang tanpa bayar sesen lagi
Akan ku jejakimu kemana jua
hingga akhir masa..ooo sayang

Rabu, 2 Mei 2012

Idaman Kalbu~~

Oすべての

lalalalalalalalala

:D
Cantikkan??bertakhta batu berlian biru.......

HEART of the OCEAN!

=))

Survey-survey lagi just NOW!

huhu

eheeemmmm....yang ni sesuai kalau pakai masa bila ea??

tunang kot.....hahahahahaha

haaaaa....yang ini! aiyyyoooo...!!

bershining lagi menyala mata nana tengok!

huhuhu

Nice kan??

Warna tu yang penting!

perincian manik kat kasut tu sangat-sangat la TELITI

:)

Nana suka yang ni........hehehehehehehehhehehe

soooo sweetttttt =))

kuning ni pun cantik!! 

hahahahahaha...semua la cantik-cantik!!

TAK SABAR nak pakai rasanya.,

Nak pakai masa BIG DAYS nanti la......boleh tak??boleh tak??!

hehehehehehehe.,

semua nya BOOKED kat MAN KAJANG ye.,

design yang sangat-sangat SIMPLE tapi NICE & COMFORT!

=))

Selasa, 1 Mei 2012

BIG DAYS jiran!

Last SATURDAY!!

Nana pergi majlis kahwin kak Iffa and Kak Eja!!

JIRAN nana yang merangkap kakak pada kawan nana 

=)

Sangat la nampak EKSKLUSIF majlis 2 beradik ni.,

huhu :D

JOM LAYAN GAMBAR ----->>
There you go.....kak Iffa after akad NIKAH.....baju di tempah khas dari jauh ye.,

SWEET sangat!!

Tapi malangnya, nana tak dapat DATANG masa kakk iffa & kak eja nikah.,

ada HAL tak dapat nak elak!

Haaaaa....ni pengantin lama dengan pengantin baru!

hahahaha 

amboi!! kak yante....nak jugak tu posing ye...HARUSLAH kan...

hehehe

Ni masa malam kak Eja punye turn pulak NIKAH!

So sweet 3 beradik ni.....huhu

Alhamdulillah! Selamat semuanya :)

Pengantin baru di apit bakal pengantin ye yang berbaju HIJAU itu..........

hehehehe

ehem2.....sangat GRAND rasanya!


haaaaaa....yang ni m BFF------>>NINIE


Bakal-bakal pengantin la ni.,

hehehehe...insyaAllah ikut perancangan kalau TAK ada apa-apa halangan, HUJUNG tahun ni katanya!!

ninie, amik la TARIKH yang aku bagi tu ea....hehehehehe....CANTIK tarikh tu.,

aiiyyyooo....ni family sebelah en.Tunang ninie rasanya.......hehehe...

:))

Haaaaa.....2 dah jadi MILIK orang.....1 bakal jadi MILIK orang....tinggal jejaka IDAMAN la sorang lagi.,

hehehehehe

CANTIKKAN.....sama padan! bagai pinang dibelah-belah.,

CONGRATS sis NurDzarifah & Kapt. Mohd Afiq juga sis NurFaeezah & Dr. Ehsan

Moga bahagia and kekal hingga ke akhir hayat!!

cepat-cepat dapat baby ye.,

insyaAllah....aminnnn....

=))

PENGAJARAN

Assalamualaikum

First of all.....nana dah speechless TAK tau nak kata apa....

tapi nana rasa, nana mampu luahkan dalam blog ni je.,

Sepanjang nana tak ada kat kampus....for 5 days...

macam-macam jadi rupanya!

Nana sedih semua ni terjadi!

Yes!! nana tau memang takkan ada jalan penyelesaian SEBAB

masing-masing nak menang! nak kata dia je yang betul!

nak dengar semua cerita-cerita dia je!

orait! tak apa la kalau macam tu!

Nana still can ACCEPT that.....

dear HOUSEMATE......

Nana sayang korang.....

selamanya korang SISTERS for me....

when I need

when I'm sad

when I'm down

when I cried

when I laughed

and ALWAYS be the radio for ALL my problems...........

thanks so much!!

HOPE that bila nana balik MUADZAM esok....

NO MORE stories about HER!!

PLEASE....i beg on U'oalllssss....tolong JANGAN cerita kat Nana apa pun yang jadi hari ni!!

=))