JellyPages.com

Love You To The Moon & Back

..We're born alone, we live alone, we die alone. Only through our love and friendship can we create the illusion for the moment that we're not alone..

Jumaat, 21 September 2012

BENCI

Assalamualaikum......

How are you bloggers?? ohhh yea...lupa...readers juga.....

:D

Pejam celik...pejam celik....dah hari Jumaat kan...

ada orang kata kat Nana...boleh tak nak undur ke belakang semula...atau pun 1 hari bagi la 40 jam ke....

hahahahaha.....adoiii.....saya ni nak cepat habis study....boleh pulak dia nak 1 hari lama-lama.....

:P

sekejap je......dah nak habis cuti....

rasa macam baru semalam habis paper untuk sem 4.....

ni diam tak diam dah nak masuk sem 5.....

a bit nervous untuk sem 5....

know why??

hahahahaha...I've to do research...proposal.....

for my FINAL sem.....

Ya Allah.....kuatkan diri hambamu ini.....untuk aku menyiapkan semuanya dengan sempurna....

insyaAllah.....:))

Ohh yea.....tentang FILEM yang menghina Nabi Muhammad S.A.W tu......

Ya Allah....memang kejam kan....cuba kita hina pulak agama dia......

cuba fikir apa perasaan penganut agama tu macam mana.....

confirm-confirm la marah kan??

so, the same goes to us la kan....penganut agama ISLAM.....

kita ni hidup kat dunia....hormat-menghormati la agama masing-masing.....

kau nak orang lain hormat negara kau....hormat apa kau buat....

TAPI!!!

kau pun kena la hormat orang lain....baru orang akan bagi HIGH EXPECTATION kat kau.....

orang tak kacau agama kau...tak payah la nak kacau agama orang lain....

haaaaaa....tengok sekarang....semua orang nak buat bantahan.....

ntah apa-apa....apa-apa ntah.....

haiiiiisssshhhh...........

!DUNIA------DUNIA!

(*_________________________________*)

~SAYA MEMBANTAH PENGHINAAN TERHADAP NABI MUHAMMAD S.A.W~

Takbir!! Allahuakbar!!


Selasa, 18 September 2012

Assalamaulaikum.......

Alhamdulillah...masih diberi peluang untuk bersujud padaNya....

sekali lagi ucapan syukur padaNya meniti bibir ini...

Usai solat maghrib...tangan ni laju je ambil surah yassin.....

sementara tunggu masuk waktu solat isya'....

Hajat di hati nak buat solat taubat & solat tahajud....

Rasa tenang sangat lepas rindu padaNya....

Ya Allah...nikmatnya hanya tuan punya hati yang tau....

Menitis airmata mengenangkan segala bagai dosa yang dah diri ini lakukan....

samaada dalam sedar mahupun tidak....

moga pintu taubat masih terbuka untuk diri hambamu yang daif ini Ya Allah...

banyak khilafku padaMu....

aku tahu Kau Maha Pengampun lagi Maha Mengasihani...

diri masih punya banyak kekurangan...

insyaAllah akan ku perbaiki satu persatu....

:)


i'm ENOUGH strong!

Assalamualaikum.......

Selamat Pagi awak-awak semua......!

:D

Sihat tak ni?? Lama nya rasa Nana tak merayap dalam ni kan....

Bukan tak nak updates tapi MOOD nana hilang....

terbang jauh melayang tak tau la pergi mana.....

jalan-jalan la kot....almaklumlah Nana pun tengah cuti sekarang ni kan...

so, mood tu pun nak jalan jugak....hehehe

melepaskan TENSION selepas berusaha untuk 1 sem yang lepas....

hahahahaha...apa la yang Nana mengarut kan ni....

:P

banyak benda yang dilalui dalam masa sebulan dua ni....

oK....tak apa la..mungkin tu semua nya perancangan Nya dan dugaan yang datang tu untuk menguji tahap keimanan Nana & juga kekuatan Nana dalam menghadapi ujian dariNya...

Alhamdulillah...masih mampu bertahan dan akan terus bertahan walau hebat macam mana sekalipun ujian, ALLAH tu sentiasa ada dengan kita kan...

Memang la mula-mula rasa macam 'down' sangat-sangat..TAPI bila fikir lama-lama....

Buat apa la nak buang masa fikir pada benda yang dah jadi....

just look forwards and move on ur life's Nana.....

sesuatu yang terjadi tu, pasti ada hikmahnya kan...

so, lets follow the flow yang Allah dah rancangkan...

Perancangan dariNya tu lebih indah daripada perancangan kita....

betul tak awak-awak semua??

hehehe....

:))