JellyPages.com

Love You To The Moon & Back

..We're born alone, we live alone, we die alone. Only through our love and friendship can we create the illusion for the moment that we're not alone..

Isnin, 22 Oktober 2012

Kesejukan di Muadzam Shah menyebabkan diri ini malasnyaaaaa la haiiiii nak bangun pagi!!
Ditambah pulak dengan hujan sepoi-sepoi bahasa......
Haiiiilaaaaa........memang rasa macam bantal memanggil-manggil.....
"SILA LA TIDO BALIK.....tutup mata...sweet dreams again"
TAPI....bila fikir balik......
TAK BOLEH jadi!!! Kena bangun...paksa jugak mata ni bukak seluas alam yang terbentang ni!
Dah siap-bersiap....mencolet segala bagai BB cream la...compact powder la...eyeliner la...pe lagi...owhhhh....lipstik SimplySiti....bukan yang MERAH nye mak ngah tu ye....yang colour baby pink seakan-akan nak ke orange sikit....Kalau yang MERAH nye mak ngah tu karang orang kata gila lipstik pulak....mwahahahahaha...
I'm not in that categorized!!....solek la sesimple yg boleh...No need too much of cosmetics....surely it will looks plastics!natural sudah.....hahaha
Bersolek secantik yang boleh hanya untuk my dear bb busyuk je nanti...
:))

Ok, sebenarnya dah menyimpang jauh dah ni.....
Korang semua pernah dengan this words tak?
"Every Successful person has a painful story behind it.....and every painful story has a successful ending...."
STRONGLY I AGREE with this quote!
Totally agree! Know why, Me myself dah melalui liku-liku hidup yang bagaikan roda ni...yang terlalu banyak cabaran, halangan, juga rintangan mahupun onak duri, ranjau dugaan dalam mencari hala tuju kehidupan juga dalam menimba ilmu yang belum tamat lagi ni!
I know kat luar sana confirm surely pasti ramai sangat pesaing-pesaing! Tapi diri kena tabah...kena kuatkan semangat....cari permata yang ada dalam diri yang boleh digilap sebagai 1 kelebihan untuk bersaing di luar sana.....
Bukan senang nak senang....bukan susah nak susah!
so, behave and always percaya yang diri tu mampu buat sebaik mungkin....!
Mungkin kita lagi hebat dari orang kat luar tu...
nak capai sesuatu kena sakit sikit la.....
TAPI bila at last....apa yang di idam ada dalam genggaman.....
Pasti kepuasan akan tergambar di wajah.....walaupun letih & penat nak kejar idaman kalbu....
Allah janjikan ganjaran yang besar buat hambanya yang rajin & berusaha....
selebihnya serahkan padaNya....
InsyaAllah

:)

************************************************************

Selasa, 16 Oktober 2012

Assalamualaikum......

Alhamdulillah....!

Dah 3 weeks berada di bumi Muadzam Shah......

Untuk menyambung study yang belum nak habis-habis lagi ni.....

alahaiiiii.....bila nak habis semua ni???

hahahaha.....

3 weeks.....no going back anymore on Friday!!!

:(

Really sad sebab.......tak dapat nak balik selalu dah......

Hari Jumaat still have class sampai pukul 1 tengahari....

Ya Allah...kuatkan semangat ku...kuatkan mental & fizikal untuk bertapa di bumi Muadzam Shah ni....

:(

Seriously....Nana rindu UMMI, WALID, ADIK & ANGAH!!

Sometimes.....I cried ALONE in my sleep.......

so that no one will saw my tears running down like 100m runner....

:'(

Oleh kerana terlalu tension.....

Last Friday pergi Segamat......

berenjoy dengan housemate!

Jom layan gambar....

(*______________________*)

cari lain...benda lain yang jumpa....haha

masing-masing muka lapar sangat!

At last! Tadaaaaaa......our LUNCH!

makan 1st before tengok wayang........

PAID!



Selasa, 2 Oktober 2012

SEM 5

Assalamualaikum.....

Dear bloggers.....how are you??

Harap semua sihat je ye....

:)

Nana baru je naik sem baru......

SEM yang menchallenging kan diri & otak....

Persediaan mental & fizikal sangat penting untuk sem ni.....

SEBAB.......

Kena hasilkan 1 research/tesis yang sangat-sangat mencabar kesabaran untuk menyiapkannya.....

Ya Allah...beri aku kekutanMu untuk aku lalui sem 5 ini dengan tenang.....

Now, my LIFE looks like more HAPPY and RELAX....

Alhamdulillah...semua dah settle....semua yang lepas-lepas dah ditinggalkan.....

SEKARANG masa untuk fokus pada study & future career....

tentang KEBAHAGIAAN....biarlah Allah S.W.T. yang tentukan...

Ikut lah flow yang telah ditentukan....

Setiap manusia dah ditentukan jodohnya.....

so, kita berserah padaNya saja la ye anak-anak....

insyaAllah...sampai masa akan sampai la seruan untuk ke arah itu....

:)