JellyPages.com

Love You To The Moon & Back

..We're born alone, we live alone, we die alone. Only through our love and friendship can we create the illusion for the moment that we're not alone..

Rabu, 28 November 2012

End Year Holiday part1

ehem-ehemmm....Assalamualaikum....

Alhamdulillah...masih lagi bernafas di muka bumi Allah ni...:)
Banyak benda sebenarnya nak share...hahahaha...TAPI tak la semua kan...just a few oK!
Let's see what I'm doing during Deepavali break....2 weeks ago....baru nak updates ye Nana...tak sempat...hehe...:)
hehehehehehe...surely la kan will go for ho...ho...holiday!
YES! exactly yes! That's what my family will do when all the family members are free!
Walid & Ummi love soooooo much going for holiday coz wanna relax their minds for a while....after a few months works!
There you gooooooo....my banker....who else...of course la my WALID said....
"We're going for 1 week holiday to Kelantan!"
Yeaaaaa....dengan rasa gembira tak terkata...memang la suka sangat-sangat pergi holiday kat Kelantan...
sambil jalan-jalan sambil balik kampung!
kali ni balik kampung bukan bersatu family saja....tapi berdua family....SEBAB....pak su Nana ikut sekali!
hehehe...

:)

Journey to Kelantan begin!

For the 1st day, Nana & family stop by Kuala Kangsar, Perak for a night! Sebab....esoknya kami ada wedding reception anak kawan baik Walid kat Kuala Kangsar...
So, sampai Kuala Kangsar pun dah malam sangat-sangat.....pukul 8 lebih macam tu la...
Cari punya cari Hotel Ezi Inn ni...tak jumpa-jumpa...!
Sampai la terpaksa tanya Polis yang buat rondaan kat bandar Kuala Kangsar tu. Rupanya hotel tu tersorok sikit dari bandar....menghala ke dalam sikit. Owwwwhhh...patut la Pak Cik GPS ni tak dapat detect hotel tu...hahahahaha...kesian la haaaiii... 
mostly hotel kat Kuala Kangsar masa tu dah fully booked...so, boleh la yang Inn ni...tengok dalam internet pun macam ok la bilik nye...layan je la...untuk 1 malam je pun...:)
Sampai je hotel....check-in then terus masuk bilik....masing-masing letih...!
Lepas mandi-mandi....solat semua...then apa lagi...aktiviti tidur bermula!hahahaha...
Semua tidur tak ingat apa dah.....lepak!

This is the Hotel that I mention above....
Actually Hotel ni kepunyaan Koperasi Kakitangan Kerajaan  Kuala Kangsar, Perak

Ok, so maknanya memang tak salah la pilih hotel ni kan...sebab kakitangan kerajaan punya...hahahaha!
done day 1!

Ok....jom moves to Day 2!
A long hours journey to Kelantan......
Kami sekeluarga sebenarnya tak tahu la kenapa & kenapa suka sangat VISIT Kelantan berulang kali!
Tak jemu-jemu pergi sana....
Mungkin jodoh dengan kaum kerabat sana kot....hahahahaha...oK, tak...just kidding!
Ummi Na dulu mengajar di SM Zainab, Kota Bharu, Kelantan...5 tahun jugak la kat sana, then nak nikah baru mintak balik Johor.....
Lepas habis maktab perguruan, Ummi kena posting dekat sana......
Nasib baik la Ummi kata tak dapat orang sana...kalau tak...memang tak balik Johor la...hahahaha
Tapi, menantu Ummi mungkin orang sana kot!
lalalalalalalala.....hahahahahaha...tak la...just kidding!
Kalau jodoh tak ke mana kan...
:)

As usual la bila dah dalam long hours journey...for sure a bit bored kan?
hahahahaha...masing-masing buat hal masing-masing....
Kami 3 beradik pastinya la ada agenda tersendiri!
Nana dengan miss Ipad, Hp & MP3....for sure la...hp untuk whatsapp...MP3 dengar lagu yang ntah ke berapa kali di ulang dengar...hahaha
Angah  dengan HP dia....for sure Facebook & whatsapp dengan orang jauh....:D
Adik......apa lagi...HP jugak la...hahahaha...
sampai la 1 masa...semua benda tu kami dah boring....apa lagi....TIDUR!!
ummi je yang tak tidur...sebab temankan walid driving!
hehehehehehe....sorry our banker...kami TERPAKSA tidur....sebab kadang-kadang tak ada coverage...tak dapat nak berhubung dengan dunia luar...boring...hehehehe..so, the solutions, tutup mata...semua senyap...
"Tidur dah semua kat belakang....tadi bukan main lagi dok bercakap rancak"
hahahaha...dengar suara ummi bila toleh belakang...3 anak dara dia ni dah lena tidur sampai langit ke berapa ntah....nak bukak mata...tapi tak mampu...hahaha...sorry Ummi.,
-
Sampai je kat Kota Bharu pukul 8.30 malam...moreless la waktu tu....
Stay kat HomeStay anak murid Ummi di Wakaf Che Yeh.....
Cantik homestay dia...sangat-sangat la berpuas hati!
Semua complete! Mesin basuh ada, TV ada...astro lagi! Then....bilik ada 4...1 master bedrooms...memang besar sangat-sangat!
Memang puas hati! yang PENTING ada Wifi....hahahahahahaha....
bagus betul anak murid ummi ni...memahami!hehehe...:)

Sampai je...semua lepak! Katanya malam tu nak pergi Pasar Wakaf Che Yeh...nampaknya memang tak la...sebab DRIVER dah terlena di buai mimpi pulak! hahahahaha...
Tak apa...sambung je la esok!
Done day 2!

:)

Day 3 in Kelantan! Bermula la jalan-jalan di Kelantan! hahahahahahaha...pagi tu...cari breakfast! apa lagi yang ada kat Kelantan....makanan memang pelbagai citarasa....sampai rasa macam nak beli semua!
Ehhhhhh...tak boleh! apa la Nana ni...hahahaha...variety of foods...murah-murah lagi oK! 
rambang mata tengok! Ni baru makanan...belum tiba waktu shopping pulak...lagi la sakit mata rasanya...

:D

Lepas breakfast....journey to Pengkalan Kubor pulak...! Nak puaskan nafsu shopping! hahahahaha
Tapi, bukan beli apa pun....hehehe...beg je yang Nana beli...baju semua Na tak berminat pulak!
Sampai Pengkalan Kubor dalam pukul 10 pagi macam tu la...
Memang la belum nak ada orang sangat kan...apa lagi....buat gori la ore Klate ghoyak.....
hahahaha...dari harga yang makkk aiiihhh tingginye mak ngah...down pada harga yang sangat-sangat la Nana rasa macam nak beli semua!!hahaha
Tak BOLEH ye cik Nana...sila kawal sikit! Mem besar saya bising nanti!hehehe
:)

Jom layan gambar masa dekat Pengkalan Kubor!

my BANKER! smile je la tengok gelagat 3 anak dara diorang shopping!

Pak Usu melayan si kecik yang asyik nak mainan je...hahaha...

PEACE! from my little sis...:)

Variety of things you can choose!

haaaaa...DAIM! i LOVE it damn MUCH!

Ummi & Mak Su...beli untuk souvenir!

Looks! macam-macam kan??hahaha...TAPI na tak berminat pulak..

:D

Then...lepas PUAS bershopping di Pengkalan Kubor....moves to Rantau Panjang pulak!
haiiilaaaaa....ramainya la haaaaaiii orang...
Seriously....lambakan manusia rasanya!hahaha
Ok...kat Rantau Panjang Na beli jersey TRW je...know what TRW...The Reds Warrior!
hehehe..Walid belanja...sebab hari tu Walid kalah masa ATM vs TRW!
hahahahaha...so, kena la belanja 3 anak dara dia nih jersey bola!
SEKIAN!
Done day 3...lepas ni sambung malam punya story pulak!

:))))))))))))))))









Isnin, 5 November 2012

Selamat Pengantin Baru, BFF....:)

Assalamualaikum.....
It's a Monday talk......!! really LOVE when monday comes.....hahahaaha..no actually...:P
Orait....semalam baru balik dari Johor....
Sebab......pergi majlis kawen kawan baik saya!!
hahaha....tengokkkkk....dia pun dah kawen.....
Saya bila lagi??insyaAllah...ada jodoh ada la....tak ada.....dok diam-diam je ye Cik Nana...haha...
:P

She's my bestie since I was 11....
She's always be my radio.....
She's always be my TV.....
She's always be my reporters.....
She's always be the one who always cared and being my supporting when I'm down....
She's the one who will Always be my BFF......

3th November is her Big Days!
The tittle Miss at the front automatically changed to Mrs. when her husband accept the Ijab & Qabul
:)

Nervous!

Pemberian mas kahwin dari suami terchenta....standard Johor...RM22.50...:)

Gold Rings from Habib Jewels....:)


Salam kasih dari isteri terchenta untuk Mat Minnnn...hehehe

Mat Minnn malu sebenarnya masa ni....tapi kena paksa....haaaaa...amikkkk...:))

Ciuman kasih seorang isteri!

Sweet Halal Couple.....:)

Receptions at Prime City Hotel, Kluang.....:)

Sweetnyeeeee...:)



Dress designed from Man Kajang....gorgous sangat2! CANTIK!

A songs Mahakarya Cinta from Noramin to Nurainee....:)


Be a gud wife yea, Ninie...i'll always pray for your happiness & cepat-cepat dapat baby.....nak pinjam nanti....hehehe...

Selamat Pengantin Baru, semoga kekal hingga ke akhir hayat......
insyaAllah...:))

Khamis, 1 November 2012

SELAMAT ULANGTAHUN PERKAHWINAN KE22!



SELAMAT HARI ULANGTAHUN PERKAHWINAN YANG KE22
WALID & UMMI
MOGA PANJANG UMUR, MURAH REZEKI & BAHAGIA DUNIA AKHIRAT!
KASIH SAYANG MU TIADA TANDINGAN...
INSAN YANG SELALU ADA DI SISI KAMI TIKA KAMI SUSAH & SENANG.....
MOGA WALID & UMMI AKAN TERUS BERADA DI BAWAH LINDUNGANNYA...
INSYAALLAH...

YOUR LOVE DAUGHTERS.,
NURUL SAKINAH AYOB
NURUL SHAKIRAH AYOB
NURUL A'ISYAH AYOB
Mata letih sangat-sangat rasa.....bukan tak nak berehat TAPI terlalu banyak sangat kerja & tanggungjawab yang perlu di selesaikan. Alhamdulillah mampu selesaikan beberapa hari ni. Sambung lagi esok. Semalam tido hanya untuk 3 jam setengah....bukan TAK nak tido awal....TAPI...kerja yang melambak macam gunung everast mematikan rasa di hati untuk beradu dengan tenang! ayat ala-ala cerita novel tahap baru nak mula menulis....beginner...hehehe
Ya Allah...proposal ohhhhh proposal....kenapa la susah sangat aku nak siapkan kau ea??
Banyak sangat dugaan & cabaran...TAPI itu semua tak mematikan semangat aku untuk terus menyiapkan chapter 1 proposal Human Resource Research.......
sometimes....bila otak jammed macam jammed kat KL tu yang panjangnya alahaiiii....tersenggut-senggut nak jalan....apa lagi....otak kata...sila dance with clubs songs!!haha..enjoy!
Hilang kejap stress when dance with clubs songs!
:)
huhuhuhuiiiiii...Dr. Zainal...thanks postpone due dates :)
Kalau tak pengsan la nak oiiiii tak tido mata bengkak macam panda la jawabnya!!hahaha

Ok! it's JUST an intro....hahaha
Haaaa....ni baru nak masuk what I wanna share with you all dear readers!
Readers semua buat apa ye kalau nak lupakan sesuatu?
Kalau nana la....nana akan buang semua kenangan yang ada kaitan dengan sesuatu tu....
Nana takkan layan semua simpati-simpati sesuatu tu...
To whom it may concern..
Tolong la lupakan semuanya tentang kita....tolong ingat awak dah nak bertunang...
Tak payah la nak jemput saya datang majlis awak....saya bukan jenis yang dah ludah nak jilat balik...
Jaga je la bakal tunang awak tu...TAPI tolong la jangan terlalu annoying sangat....
sampaikan hantar picture bakal tunang awak tu kat saya...then hantar pulak picture tangan awak berdarah...
tak payah kot rasanya nak hantar semua tu pada saya...
saya takkan rasa simpati apa-apa pun lagi...
Awak yang buat hati saya jadi hati batu untuk awak....awak yang tutup semua pintu kasih sayang saya untuk awak...semuanya awak yang buat!!!
Awak yang kucar-kacir kan hidup saya....!!!
PLEASE!! YOU'RE TOO MUCH ANNOYING! PLEASE HAVE YOUR LIFE!!
Jangan la buat saya makin benci dengan awak....
Daripada baik-baik saya dah cuba maafkan awak...buat saya makin benci sangat-sangat dengan awak!!
Please la pergi daripada hidup saya!!!
:(