JellyPages.com

Love You To The Moon & Back

..We're born alone, we live alone, we die alone. Only through our love and friendship can we create the illusion for the moment that we're not alone..

Khamis, 13 Disember 2012

Aquaria KLCC

Assalamulaikum Dear Readers.,

Sihat tak? Alhamdulillah kalau sihat...kalau tak...sila la rajin-rajin pergi jumpa doktor....mana la tau kan kalau-kalau masa check-up tu bertemu jodoh pulak dengan doktor. Hahahahahahaha....bagaikan dunia ini anda yang punya....DAMN! mengarut la Nana ni...

:P

Last 2 weeks Nana berada di Kuala Lumpur...! Yea....tiba-tiba Na terfikir...why belakangnya ada Lumpur..? Kuala tu macam dah oK la...belakang ada Lumpur pulak...oK, tak apa...bukan kerja Na nak fikir tentang itu...hahaha..senget la Nana ni...

Berada di Bandaraya Kuala Lumpur....memang la rasa macam semua tempat shopping nak pergi kan? Tapi TAK BOLEH la cik Nana oiiiiii...! Nanti banker saya start memberi ceramah free tanpa bayaran walau sesaat pun!hehehehehe

Dari Muadzam Shah terchenta pergi kL sebab nak jumpa family je! hahaha...spent times dengan family....pergi MAHA 2012, Aquaria KLCC, shopping sikit-sikit...then taraaaaaaa back to the jungle!
Chooooiiiiii...memang boring gila la bila tiba masa WAJIB balik hutan muadzam shah ni! 

Na rasa habiskan masa dengan keluarga lagi BEST daripada habiskan masa dengan 'orang lain' kan?
Sesekali spend times dengan 'kawan-kawan' tak apa la...TAPI kalau selalu macam muak pulak rasa.....hahahaha...

Buah Hati pengarang jantung saya!

Cik LA!



WAJAH KESAYANGAN NANA!



Ikan paling lemah gemalai......IKAN PARI!


Hehehehe...mampu upload sebahagian nya saja...sebab terlalu banyak gambar masa kat Aquaria.
100++....tak larat rasanya nak upload! cukup la sekadar untuk cuci-cuci mata anda-anda semua ye.,
hehehe...walaupun saya dah agak dewasa, TAPI saya tetap beli souvenir yang 1 ini.....

taraaaaaaaaa.....

PINGU-------Oink2!
Hehe....ni la hasilnya bila kembali ke zaman kanak-kanak!

XOXO.,
^GCQ ^



Rabu, 5 Disember 2012

Kisah si Penakut Kucing!

Assalamualaikum......

Alhamdulillah....masih lagi diberi kesempatan olehNya untuk terus bernafas & berada di muka bumi Allah ni. Today kelas tak berapa nak rushing sangat sebab.....sebab tak berapa nak rushing la! hahahaha...

:D

Ok, sebenarnya Na just nak share sumthin' tentang kucing!
Yes! Kucing! Na seorang yang sangat-sangat la penakut dengan makhluk Allah yang 1 ni! Tak tau la kenapa...actually bukan takut...TAPI lebih pada geli! Sebab bulu dia tu kan sangat-sangat la geli bila dia lalu kat bawah kaki ke kan...pastu melompat terkam kat kita ke....adoiiiii.....
Na kalau pergi rumah orang yang ada kucing ni....alamak!!!!! Siap la...memang bersilat la Na kat situ...bukan bersilat apa...bila duduk kat kerusi....haaaaaa...siap la...kaki akan sentiasa berjaga-jaga nak naik  silang ke atas je. Tak kisah la orang kat rumah tu nak kata apa...daripada Na menjerit lari kan.....tak pasal-pasal habis bertempiaran 1 rumah! 
hehehe....:D

Tapi, bila di amat-amati betul-betul....kucing ni sebenarnya sangat la COMEL!
Last Friday Na pergi MAHA 2012...jalan punya jalan...sampai la booth kucing-kucing!
Alahaiiiii....comelnya! MEREKA semua dalam sangkar...so Na tak TAKUT la...jadi BERANI pulak!
hahahaha....cute sangat tengok muka kucing yang innocent tu.....
lagi kucing Parsi....beriban harganya. Patut la bila kucing parsi hilang pun kena buat report polis....polis pulak kena pergi cari kucing parsi tu sebab harganya beriban....

:)

Jom layan gambar kucing-kucing yang Na sempat snap masa kat MAHA hari tu...
:)






DAMN CUTE!

See! Semua cute kan....haisssshhhhh....nasib dalam sangkar...kalau bersepah-sepah kat luar...lari bertempiaran la Na jawabnya...

:)

Selasa, 4 Disember 2012

End Year Holiday Part2

Assalamualaikum....
Alahaiiiii......baru nak updates part 2 punya end year holiday ye....hahahahaha...MAAF....
banyak sangat benda nak kena settle....masa sangat-sangat la terhad untuk berada di dalam blogs ini!
yea! sekarang ada la sikit masa untuk di luangkan...

Meh kita sambung cerita jalan-jalan Nana di hujung tahun ye.,
hehehehe....
:)
Okey....kita sambung malam ketiga berada di bumi Darul Naim.....
Menshopping kan lagi diri di WAKAF CHE YEH......
errrr....so familiar dengan nama & tempat ni kan?
Ye la........macam-macam benda di jual kat sini....macam-macam jenis orang ada kat sini!
Tapi 1 je Nana tak berkenan betul kalau pergi tempat awam yang sesak yang amat ni....
Nak tau apa??hahahahaha....
Nana paling tak suka tengok parents yang bawak anak kecik especially baby la...yang dalam stroller baby la...yang dukong kat mama/papa dia...kesian tengok baby tu....dah la masih kecik....kadang tu ada baby yang tidur sampai terlentok-lentok kat bahu parents...alahaiiiii....
Kalau Nana jadi parents, memang tak la Nana nak bawak baby sekecil itu ke tempat awam yang sesak dengan pelbagai jenis ragam manusia tu...
Keadaan persekitaran confirm la memang tak bersih kan...ye la tempat orang ramai...dengan yang batuk nye lain cerita...yang selesema lagi...yang bersin...asap..habuk kenderaan...apa lagi...macam-macam jenis penyakit ada!
Baby kan antibodi dia mana kuat lagi kan...so, mudah la kena macam-macam penyakit ni...kesian baby tu....
Alangkan kita yang dah dewasa ni pun mudah dijangkiti penyakit...apa lagi baby kan....
So, to parents out there...please la fikir 10x kalau nak bawak anak yang masih bayi tu keluar ke tempat awam...
panjang nya ceramah keibubapaan Nana...hahahaha...
:D

Please back to cerita shopping di wakaf che yeh...
Ok, just beli apa yang Nana rasa nak sangat-sangat.....hehehehe...
Secret...tak boleh cakap la apa kan...hehehe...:D
Ummi & Mak Su Nana memborong perfumes kereta....ahaaaaa.....sangat la wangi perfumes kereta tu
kecil je botol dia...RM 10...kalau kat KL...Mak Su kata sebotol RM15...fuyyyoooo...mahal nye!
hahahahaha...borong la apa lagi...
:)

Ok...then dalam pukul 12.30 macam tu baru la KAMI pulang ke homestay....dekat je tak jauh pun dari situ...

DONE SHOPPING in WAKAF CHE YEH!

Esoknya....last day di bumi Darul Naim!