JellyPages.com

Love You To The Moon & Back

..We're born alone, we live alone, we die alone. Only through our love and friendship can we create the illusion for the moment that we're not alone..

Selasa, 4 Disember 2012

End Year Holiday Part2

Assalamualaikum....
Alahaiiiii......baru nak updates part 2 punya end year holiday ye....hahahahaha...MAAF....
banyak sangat benda nak kena settle....masa sangat-sangat la terhad untuk berada di dalam blogs ini!
yea! sekarang ada la sikit masa untuk di luangkan...

Meh kita sambung cerita jalan-jalan Nana di hujung tahun ye.,
hehehehe....
:)
Okey....kita sambung malam ketiga berada di bumi Darul Naim.....
Menshopping kan lagi diri di WAKAF CHE YEH......
errrr....so familiar dengan nama & tempat ni kan?
Ye la........macam-macam benda di jual kat sini....macam-macam jenis orang ada kat sini!
Tapi 1 je Nana tak berkenan betul kalau pergi tempat awam yang sesak yang amat ni....
Nak tau apa??hahahahaha....
Nana paling tak suka tengok parents yang bawak anak kecik especially baby la...yang dalam stroller baby la...yang dukong kat mama/papa dia...kesian tengok baby tu....dah la masih kecik....kadang tu ada baby yang tidur sampai terlentok-lentok kat bahu parents...alahaiiiii....
Kalau Nana jadi parents, memang tak la Nana nak bawak baby sekecil itu ke tempat awam yang sesak dengan pelbagai jenis ragam manusia tu...
Keadaan persekitaran confirm la memang tak bersih kan...ye la tempat orang ramai...dengan yang batuk nye lain cerita...yang selesema lagi...yang bersin...asap..habuk kenderaan...apa lagi...macam-macam jenis penyakit ada!
Baby kan antibodi dia mana kuat lagi kan...so, mudah la kena macam-macam penyakit ni...kesian baby tu....
Alangkan kita yang dah dewasa ni pun mudah dijangkiti penyakit...apa lagi baby kan....
So, to parents out there...please la fikir 10x kalau nak bawak anak yang masih bayi tu keluar ke tempat awam...
panjang nya ceramah keibubapaan Nana...hahahaha...
:D

Please back to cerita shopping di wakaf che yeh...
Ok, just beli apa yang Nana rasa nak sangat-sangat.....hehehehe...
Secret...tak boleh cakap la apa kan...hehehe...:D
Ummi & Mak Su Nana memborong perfumes kereta....ahaaaaa.....sangat la wangi perfumes kereta tu
kecil je botol dia...RM 10...kalau kat KL...Mak Su kata sebotol RM15...fuyyyoooo...mahal nye!
hahahahaha...borong la apa lagi...
:)

Ok...then dalam pukul 12.30 macam tu baru la KAMI pulang ke homestay....dekat je tak jauh pun dari situ...

DONE SHOPPING in WAKAF CHE YEH!

Esoknya....last day di bumi Darul Naim!

Tiada ulasan: