JellyPages.com

Love You To The Moon & Back

..We're born alone, we live alone, we die alone. Only through our love and friendship can we create the illusion for the moment that we're not alone..

Khamis, 4 April 2013

Januari, Februari & Mac yang INDAH

Assalamualaikum......

Sihat ke readers semua?hehehehe...
ofcoz la sihat kan? Kalau tak as usual la....sila pergi jumpa klinik jumpa doktor...
Mana tau kan doc tu belum kawen....haaaaa..ada chance la...
mwahahahahaahaha....tak saja je gurau...
:D

Januari?
Apa ada dengan bulan Januari?
Tak ada apa pun yang best sebenarnya melainkan saya kena balik hutan amazon, Muadzam Shah terchenta lagi tersayang teramat sangat tu....errrrkkk?!

Actually hati meronta kata TAK NAK balik! TAK NAK balik! 
Tapi....apakan dayaku tidak ku mampu melawan arus takdir juga masa yang memaksa diri untuk bertapa selama 2 bulan di hutan amazon yang satu-satunya ada kat Asia ni!

oK, balik Muadzam Shah untuk 2 bulan semata-mata untuk special sem yang hanya boleh ambil 3 subjek maksima & 2 subjek minima....?!
Aiiiyyyooo...seems like saya kena postpone lagi sampai la hujung tahun macam ni!
Tak apa la...rasanya ada hikmah UNITEN pusaka tersayang buat macam ni kan?!
hehehehe

Februari?
Bermula lah alkisah dalam special sem di Uniten, Muadzam Shah.
Special sem kali ni memang agak ramai jugak la...sebab budak-budak baru masuk pun ramai jugak.
Terasa diri ini senior la sangat bila bercampur dengan adik-adik junior...errr??perasan la Nana....hahahaha
Betul la tu sebenarnya...senior...sekelas dengan junior!

Special sem saya ambil 3 subjek---> Business Communication, Japanese Language & Organizational Theory!
Untuk kelas Japan, saya kena buat persembahan tradisi Japan...
Kumpulan saya dapat tajuk nyanyian!!
What???pernah pulak nyanyi dalam bahasa Jepun??Korea pernah la...
Nak tak nak terpaksa jugak la menghafal lagu tu!
Nak tau lagu apa??
-BLUE BIRD-
Tau tak lagu tu? Lagu dalam cerita Naruto seasons 4...
oK, sangat-sangat la TAK BEST!
Lect. suruh pilih lagu,....then at last ikut lagu apa yang dia nak....baik tak payah suruh kami cari lagu & pilih...
Tak apa la...nak buat macam mana kan...
Ikut kan je la...

So, ni la hasilnya........
Japanese Songs in Dikir Barat style!
video
video

Enjoy tak tengok?hahahaha...
dah tak tau nak kata apa...nak senyum  ke nak gelak semua dah tak mampu!
hanya mampu kata..."I'm DONE my Japanese Language very WELL, and I know it"
oK, dah...korang enjoy la ye tengok vids ni....jangan gelak....senyyum je!
;)

Mac?
Apa berlaku dalam bulan Mac? 
oK, ada konflik persahabatan sikit...
TAPI alhamdulillah....dah selesai pun.
Nasib baik masing-masing tolak ego yang tinggi macam gunung everast tu ke tepi sikit....
dan bagi laluan kesabaran juga ketabahan untuk ambil alih seketika!
Tadaaaaaa.....KAMI masih lagi berkawan!
Ikatan persahabatan tu masih lagi kukuh dan dapat diselamatkan....
:)

Dalam bulan Mac juga, saya mengadap En. Final!
Wahhhhh!! Sangat la menarik dan tertarik!
Nak tau kenapa? 
Sebab...
Tarikh exam untuk 3 subjek yang saya ambil, saling kejar mengejar......
Tak ada gaps langsung!
Tak ruang nak bernafas untuk saya?!
Tak apa, dugaan lagi!

Habis exam, last paper terus balik Johor!
Ya Allah, rindunya dengan negeri bertuah ni....Johor Darul Takzim!
Sebulan setengah tak balik! Rindu kat rumah, rindu kat family!
yang penting....rindu kat bilik saya!
hehehehehe

Cuti 2 bulan gaps antara special sems dengan sems panjang...membuatkan saya boring tahap langit ke7 tak tau nak buat apa!
Baru 1 weeks cuti dah boring belum 2 bulan lagi!
Mati kuman duduk rumah!

Tak apa, dugaan lagi!
Till then, jumpa lagi next story.,
mmMMMmmmMmmMmUUuuUuUUaaaaAaaaAAAaaHHhhHHhHhXxXxxXXx
XOXO_GCQ_


Active Back!

Assalamualaikum.....

Lamanya rasa tak updates blog! Wah! Almost 3 months?! 
Boleh tahan ye Cik Nana tanpa blogs for 3 months??YES! anda dah buktikan!
Sebenarnya nak online and updates blogs, TAPI kekangan masa dan LINE yang macam siput pulang maghrib kat Muadzam Shah tu membantutkan rasa di hati nak updates many stories and news to be shared!
sorry dear readers n bloggers!
will be active back starting from now on till death!

Alahai.....banyak nya cerita dalam masa 2 bulan setengah ni. 
Cerita kampus, persahabatan juga tentang diri ini!
stay tuned yea, Cik Nana will updates 1 by 1 starting from January punya story, then followed by February and March!

.: Mmmmmmmuuuuuaaahhhxxxxx :.
XOXO_GCQ_