JellyPages.com

Love You To The Moon & Back

..We're born alone, we live alone, we die alone. Only through our love and friendship can we create the illusion for the moment that we're not alone..

Khamis, 13 Disember 2012

Aquaria KLCC

Assalamulaikum Dear Readers.,

Sihat tak? Alhamdulillah kalau sihat...kalau tak...sila la rajin-rajin pergi jumpa doktor....mana la tau kan kalau-kalau masa check-up tu bertemu jodoh pulak dengan doktor. Hahahahahahaha....bagaikan dunia ini anda yang punya....DAMN! mengarut la Nana ni...

:P

Last 2 weeks Nana berada di Kuala Lumpur...! Yea....tiba-tiba Na terfikir...why belakangnya ada Lumpur..? Kuala tu macam dah oK la...belakang ada Lumpur pulak...oK, tak apa...bukan kerja Na nak fikir tentang itu...hahaha..senget la Nana ni...

Berada di Bandaraya Kuala Lumpur....memang la rasa macam semua tempat shopping nak pergi kan? Tapi TAK BOLEH la cik Nana oiiiiii...! Nanti banker saya start memberi ceramah free tanpa bayaran walau sesaat pun!hehehehehe

Dari Muadzam Shah terchenta pergi kL sebab nak jumpa family je! hahaha...spent times dengan family....pergi MAHA 2012, Aquaria KLCC, shopping sikit-sikit...then taraaaaaaa back to the jungle!
Chooooiiiiii...memang boring gila la bila tiba masa WAJIB balik hutan muadzam shah ni! 

Na rasa habiskan masa dengan keluarga lagi BEST daripada habiskan masa dengan 'orang lain' kan?
Sesekali spend times dengan 'kawan-kawan' tak apa la...TAPI kalau selalu macam muak pulak rasa.....hahahaha...

Buah Hati pengarang jantung saya!

Cik LA!



WAJAH KESAYANGAN NANA!



Ikan paling lemah gemalai......IKAN PARI!


Hehehehe...mampu upload sebahagian nya saja...sebab terlalu banyak gambar masa kat Aquaria.
100++....tak larat rasanya nak upload! cukup la sekadar untuk cuci-cuci mata anda-anda semua ye.,
hehehe...walaupun saya dah agak dewasa, TAPI saya tetap beli souvenir yang 1 ini.....

taraaaaaaaaa.....

PINGU-------Oink2!
Hehe....ni la hasilnya bila kembali ke zaman kanak-kanak!

XOXO.,
^GCQ ^



Selasa, 4 Disember 2012

End Year Holiday Part2

Assalamualaikum....
Alahaiiiii......baru nak updates part 2 punya end year holiday ye....hahahahaha...MAAF....
banyak sangat benda nak kena settle....masa sangat-sangat la terhad untuk berada di dalam blogs ini!
yea! sekarang ada la sikit masa untuk di luangkan...

Meh kita sambung cerita jalan-jalan Nana di hujung tahun ye.,
hehehehe....
:)
Okey....kita sambung malam ketiga berada di bumi Darul Naim.....
Menshopping kan lagi diri di WAKAF CHE YEH......
errrr....so familiar dengan nama & tempat ni kan?
Ye la........macam-macam benda di jual kat sini....macam-macam jenis orang ada kat sini!
Tapi 1 je Nana tak berkenan betul kalau pergi tempat awam yang sesak yang amat ni....
Nak tau apa??hahahahaha....
Nana paling tak suka tengok parents yang bawak anak kecik especially baby la...yang dalam stroller baby la...yang dukong kat mama/papa dia...kesian tengok baby tu....dah la masih kecik....kadang tu ada baby yang tidur sampai terlentok-lentok kat bahu parents...alahaiiiii....
Kalau Nana jadi parents, memang tak la Nana nak bawak baby sekecil itu ke tempat awam yang sesak dengan pelbagai jenis ragam manusia tu...
Keadaan persekitaran confirm la memang tak bersih kan...ye la tempat orang ramai...dengan yang batuk nye lain cerita...yang selesema lagi...yang bersin...asap..habuk kenderaan...apa lagi...macam-macam jenis penyakit ada!
Baby kan antibodi dia mana kuat lagi kan...so, mudah la kena macam-macam penyakit ni...kesian baby tu....
Alangkan kita yang dah dewasa ni pun mudah dijangkiti penyakit...apa lagi baby kan....
So, to parents out there...please la fikir 10x kalau nak bawak anak yang masih bayi tu keluar ke tempat awam...
panjang nya ceramah keibubapaan Nana...hahahaha...
:D

Please back to cerita shopping di wakaf che yeh...
Ok, just beli apa yang Nana rasa nak sangat-sangat.....hehehehe...
Secret...tak boleh cakap la apa kan...hehehe...:D
Ummi & Mak Su Nana memborong perfumes kereta....ahaaaaa.....sangat la wangi perfumes kereta tu
kecil je botol dia...RM 10...kalau kat KL...Mak Su kata sebotol RM15...fuyyyoooo...mahal nye!
hahahahaha...borong la apa lagi...
:)

Ok...then dalam pukul 12.30 macam tu baru la KAMI pulang ke homestay....dekat je tak jauh pun dari situ...

DONE SHOPPING in WAKAF CHE YEH!

Esoknya....last day di bumi Darul Naim!

Rabu, 28 November 2012

End Year Holiday part1

ehem-ehemmm....Assalamualaikum....

Alhamdulillah...masih lagi bernafas di muka bumi Allah ni...:)
Banyak benda sebenarnya nak share...hahahaha...TAPI tak la semua kan...just a few oK!
Let's see what I'm doing during Deepavali break....2 weeks ago....baru nak updates ye Nana...tak sempat...hehe...:)
hehehehehehe...surely la kan will go for ho...ho...holiday!
YES! exactly yes! That's what my family will do when all the family members are free!
Walid & Ummi love soooooo much going for holiday coz wanna relax their minds for a while....after a few months works!
There you gooooooo....my banker....who else...of course la my WALID said....
"We're going for 1 week holiday to Kelantan!"
Yeaaaaa....dengan rasa gembira tak terkata...memang la suka sangat-sangat pergi holiday kat Kelantan...
sambil jalan-jalan sambil balik kampung!
kali ni balik kampung bukan bersatu family saja....tapi berdua family....SEBAB....pak su Nana ikut sekali!
hehehe...

:)

Journey to Kelantan begin!

For the 1st day, Nana & family stop by Kuala Kangsar, Perak for a night! Sebab....esoknya kami ada wedding reception anak kawan baik Walid kat Kuala Kangsar...
So, sampai Kuala Kangsar pun dah malam sangat-sangat.....pukul 8 lebih macam tu la...
Cari punya cari Hotel Ezi Inn ni...tak jumpa-jumpa...!
Sampai la terpaksa tanya Polis yang buat rondaan kat bandar Kuala Kangsar tu. Rupanya hotel tu tersorok sikit dari bandar....menghala ke dalam sikit. Owwwwhhh...patut la Pak Cik GPS ni tak dapat detect hotel tu...hahahahaha...kesian la haaaiii... 
mostly hotel kat Kuala Kangsar masa tu dah fully booked...so, boleh la yang Inn ni...tengok dalam internet pun macam ok la bilik nye...layan je la...untuk 1 malam je pun...:)
Sampai je hotel....check-in then terus masuk bilik....masing-masing letih...!
Lepas mandi-mandi....solat semua...then apa lagi...aktiviti tidur bermula!hahahaha...
Semua tidur tak ingat apa dah.....lepak!

This is the Hotel that I mention above....
Actually Hotel ni kepunyaan Koperasi Kakitangan Kerajaan  Kuala Kangsar, Perak

Ok, so maknanya memang tak salah la pilih hotel ni kan...sebab kakitangan kerajaan punya...hahahaha!
done day 1!

Ok....jom moves to Day 2!
A long hours journey to Kelantan......
Kami sekeluarga sebenarnya tak tahu la kenapa & kenapa suka sangat VISIT Kelantan berulang kali!
Tak jemu-jemu pergi sana....
Mungkin jodoh dengan kaum kerabat sana kot....hahahahaha...oK, tak...just kidding!
Ummi Na dulu mengajar di SM Zainab, Kota Bharu, Kelantan...5 tahun jugak la kat sana, then nak nikah baru mintak balik Johor.....
Lepas habis maktab perguruan, Ummi kena posting dekat sana......
Nasib baik la Ummi kata tak dapat orang sana...kalau tak...memang tak balik Johor la...hahahaha
Tapi, menantu Ummi mungkin orang sana kot!
lalalalalalalala.....hahahahahaha...tak la...just kidding!
Kalau jodoh tak ke mana kan...
:)

As usual la bila dah dalam long hours journey...for sure a bit bored kan?
hahahahaha...masing-masing buat hal masing-masing....
Kami 3 beradik pastinya la ada agenda tersendiri!
Nana dengan miss Ipad, Hp & MP3....for sure la...hp untuk whatsapp...MP3 dengar lagu yang ntah ke berapa kali di ulang dengar...hahaha
Angah  dengan HP dia....for sure Facebook & whatsapp dengan orang jauh....:D
Adik......apa lagi...HP jugak la...hahahaha...
sampai la 1 masa...semua benda tu kami dah boring....apa lagi....TIDUR!!
ummi je yang tak tidur...sebab temankan walid driving!
hehehehehehe....sorry our banker...kami TERPAKSA tidur....sebab kadang-kadang tak ada coverage...tak dapat nak berhubung dengan dunia luar...boring...hehehehe..so, the solutions, tutup mata...semua senyap...
"Tidur dah semua kat belakang....tadi bukan main lagi dok bercakap rancak"
hahahaha...dengar suara ummi bila toleh belakang...3 anak dara dia ni dah lena tidur sampai langit ke berapa ntah....nak bukak mata...tapi tak mampu...hahaha...sorry Ummi.,
-
Sampai je kat Kota Bharu pukul 8.30 malam...moreless la waktu tu....
Stay kat HomeStay anak murid Ummi di Wakaf Che Yeh.....
Cantik homestay dia...sangat-sangat la berpuas hati!
Semua complete! Mesin basuh ada, TV ada...astro lagi! Then....bilik ada 4...1 master bedrooms...memang besar sangat-sangat!
Memang puas hati! yang PENTING ada Wifi....hahahahahahaha....
bagus betul anak murid ummi ni...memahami!hehehe...:)

Sampai je...semua lepak! Katanya malam tu nak pergi Pasar Wakaf Che Yeh...nampaknya memang tak la...sebab DRIVER dah terlena di buai mimpi pulak! hahahahaha...
Tak apa...sambung je la esok!
Done day 2!

:)

Day 3 in Kelantan! Bermula la jalan-jalan di Kelantan! hahahahahahaha...pagi tu...cari breakfast! apa lagi yang ada kat Kelantan....makanan memang pelbagai citarasa....sampai rasa macam nak beli semua!
Ehhhhhh...tak boleh! apa la Nana ni...hahahaha...variety of foods...murah-murah lagi oK! 
rambang mata tengok! Ni baru makanan...belum tiba waktu shopping pulak...lagi la sakit mata rasanya...

:D

Lepas breakfast....journey to Pengkalan Kubor pulak...! Nak puaskan nafsu shopping! hahahahaha
Tapi, bukan beli apa pun....hehehe...beg je yang Nana beli...baju semua Na tak berminat pulak!
Sampai Pengkalan Kubor dalam pukul 10 pagi macam tu la...
Memang la belum nak ada orang sangat kan...apa lagi....buat gori la ore Klate ghoyak.....
hahahaha...dari harga yang makkk aiiihhh tingginye mak ngah...down pada harga yang sangat-sangat la Nana rasa macam nak beli semua!!hahaha
Tak BOLEH ye cik Nana...sila kawal sikit! Mem besar saya bising nanti!hehehe
:)

Jom layan gambar masa dekat Pengkalan Kubor!

my BANKER! smile je la tengok gelagat 3 anak dara diorang shopping!

Pak Usu melayan si kecik yang asyik nak mainan je...hahaha...

PEACE! from my little sis...:)

Variety of things you can choose!

haaaaa...DAIM! i LOVE it damn MUCH!

Ummi & Mak Su...beli untuk souvenir!

Looks! macam-macam kan??hahaha...TAPI na tak berminat pulak..

:D

Then...lepas PUAS bershopping di Pengkalan Kubor....moves to Rantau Panjang pulak!
haiiilaaaaa....ramainya la haaaaaiii orang...
Seriously....lambakan manusia rasanya!hahaha
Ok...kat Rantau Panjang Na beli jersey TRW je...know what TRW...The Reds Warrior!
hehehe..Walid belanja...sebab hari tu Walid kalah masa ATM vs TRW!
hahahahaha...so, kena la belanja 3 anak dara dia nih jersey bola!
SEKIAN!
Done day 3...lepas ni sambung malam punya story pulak!

:))))))))))))))))









Isnin, 5 November 2012

Selamat Pengantin Baru, BFF....:)

Assalamualaikum.....
It's a Monday talk......!! really LOVE when monday comes.....hahahaaha..no actually...:P
Orait....semalam baru balik dari Johor....
Sebab......pergi majlis kawen kawan baik saya!!
hahaha....tengokkkkk....dia pun dah kawen.....
Saya bila lagi??insyaAllah...ada jodoh ada la....tak ada.....dok diam-diam je ye Cik Nana...haha...
:P

She's my bestie since I was 11....
She's always be my radio.....
She's always be my TV.....
She's always be my reporters.....
She's always be the one who always cared and being my supporting when I'm down....
She's the one who will Always be my BFF......

3th November is her Big Days!
The tittle Miss at the front automatically changed to Mrs. when her husband accept the Ijab & Qabul
:)

Nervous!

Pemberian mas kahwin dari suami terchenta....standard Johor...RM22.50...:)

Gold Rings from Habib Jewels....:)


Salam kasih dari isteri terchenta untuk Mat Minnnn...hehehe

Mat Minnn malu sebenarnya masa ni....tapi kena paksa....haaaaa...amikkkk...:))

Ciuman kasih seorang isteri!

Sweet Halal Couple.....:)

Receptions at Prime City Hotel, Kluang.....:)

Sweetnyeeeee...:)



Dress designed from Man Kajang....gorgous sangat2! CANTIK!

A songs Mahakarya Cinta from Noramin to Nurainee....:)


Be a gud wife yea, Ninie...i'll always pray for your happiness & cepat-cepat dapat baby.....nak pinjam nanti....hehehe...

Selamat Pengantin Baru, semoga kekal hingga ke akhir hayat......
insyaAllah...:))

Khamis, 1 November 2012

SELAMAT ULANGTAHUN PERKAHWINAN KE22!



SELAMAT HARI ULANGTAHUN PERKAHWINAN YANG KE22
WALID & UMMI
MOGA PANJANG UMUR, MURAH REZEKI & BAHAGIA DUNIA AKHIRAT!
KASIH SAYANG MU TIADA TANDINGAN...
INSAN YANG SELALU ADA DI SISI KAMI TIKA KAMI SUSAH & SENANG.....
MOGA WALID & UMMI AKAN TERUS BERADA DI BAWAH LINDUNGANNYA...
INSYAALLAH...

YOUR LOVE DAUGHTERS.,
NURUL SAKINAH AYOB
NURUL SHAKIRAH AYOB
NURUL A'ISYAH AYOB

Isnin, 22 Oktober 2012

Kesejukan di Muadzam Shah menyebabkan diri ini malasnyaaaaa la haiiiii nak bangun pagi!!
Ditambah pulak dengan hujan sepoi-sepoi bahasa......
Haiiiilaaaaa........memang rasa macam bantal memanggil-manggil.....
"SILA LA TIDO BALIK.....tutup mata...sweet dreams again"
TAPI....bila fikir balik......
TAK BOLEH jadi!!! Kena bangun...paksa jugak mata ni bukak seluas alam yang terbentang ni!
Dah siap-bersiap....mencolet segala bagai BB cream la...compact powder la...eyeliner la...pe lagi...owhhhh....lipstik SimplySiti....bukan yang MERAH nye mak ngah tu ye....yang colour baby pink seakan-akan nak ke orange sikit....Kalau yang MERAH nye mak ngah tu karang orang kata gila lipstik pulak....mwahahahahaha...
I'm not in that categorized!!....solek la sesimple yg boleh...No need too much of cosmetics....surely it will looks plastics!natural sudah.....hahaha
Bersolek secantik yang boleh hanya untuk my dear bb busyuk je nanti...
:))

Ok, sebenarnya dah menyimpang jauh dah ni.....
Korang semua pernah dengan this words tak?
"Every Successful person has a painful story behind it.....and every painful story has a successful ending...."
STRONGLY I AGREE with this quote!
Totally agree! Know why, Me myself dah melalui liku-liku hidup yang bagaikan roda ni...yang terlalu banyak cabaran, halangan, juga rintangan mahupun onak duri, ranjau dugaan dalam mencari hala tuju kehidupan juga dalam menimba ilmu yang belum tamat lagi ni!
I know kat luar sana confirm surely pasti ramai sangat pesaing-pesaing! Tapi diri kena tabah...kena kuatkan semangat....cari permata yang ada dalam diri yang boleh digilap sebagai 1 kelebihan untuk bersaing di luar sana.....
Bukan senang nak senang....bukan susah nak susah!
so, behave and always percaya yang diri tu mampu buat sebaik mungkin....!
Mungkin kita lagi hebat dari orang kat luar tu...
nak capai sesuatu kena sakit sikit la.....
TAPI bila at last....apa yang di idam ada dalam genggaman.....
Pasti kepuasan akan tergambar di wajah.....walaupun letih & penat nak kejar idaman kalbu....
Allah janjikan ganjaran yang besar buat hambanya yang rajin & berusaha....
selebihnya serahkan padaNya....
InsyaAllah

:)

************************************************************

Selasa, 16 Oktober 2012

Assalamualaikum......

Alhamdulillah....!

Dah 3 weeks berada di bumi Muadzam Shah......

Untuk menyambung study yang belum nak habis-habis lagi ni.....

alahaiiiii.....bila nak habis semua ni???

hahahaha.....

3 weeks.....no going back anymore on Friday!!!

:(

Really sad sebab.......tak dapat nak balik selalu dah......

Hari Jumaat still have class sampai pukul 1 tengahari....

Ya Allah...kuatkan semangat ku...kuatkan mental & fizikal untuk bertapa di bumi Muadzam Shah ni....

:(

Seriously....Nana rindu UMMI, WALID, ADIK & ANGAH!!

Sometimes.....I cried ALONE in my sleep.......

so that no one will saw my tears running down like 100m runner....

:'(

Oleh kerana terlalu tension.....

Last Friday pergi Segamat......

berenjoy dengan housemate!

Jom layan gambar....

(*______________________*)

cari lain...benda lain yang jumpa....haha

masing-masing muka lapar sangat!

At last! Tadaaaaaa......our LUNCH!

makan 1st before tengok wayang........

PAID!



Selasa, 2 Oktober 2012

SEM 5

Assalamualaikum.....

Dear bloggers.....how are you??

Harap semua sihat je ye....

:)

Nana baru je naik sem baru......

SEM yang menchallenging kan diri & otak....

Persediaan mental & fizikal sangat penting untuk sem ni.....

SEBAB.......

Kena hasilkan 1 research/tesis yang sangat-sangat mencabar kesabaran untuk menyiapkannya.....

Ya Allah...beri aku kekutanMu untuk aku lalui sem 5 ini dengan tenang.....

Now, my LIFE looks like more HAPPY and RELAX....

Alhamdulillah...semua dah settle....semua yang lepas-lepas dah ditinggalkan.....

SEKARANG masa untuk fokus pada study & future career....

tentang KEBAHAGIAAN....biarlah Allah S.W.T. yang tentukan...

Ikut lah flow yang telah ditentukan....

Setiap manusia dah ditentukan jodohnya.....

so, kita berserah padaNya saja la ye anak-anak....

insyaAllah...sampai masa akan sampai la seruan untuk ke arah itu....

:)

Jumaat, 21 September 2012

BENCI

Assalamualaikum......

How are you bloggers?? ohhh yea...lupa...readers juga.....

:D

Pejam celik...pejam celik....dah hari Jumaat kan...

ada orang kata kat Nana...boleh tak nak undur ke belakang semula...atau pun 1 hari bagi la 40 jam ke....

hahahahaha.....adoiii.....saya ni nak cepat habis study....boleh pulak dia nak 1 hari lama-lama.....

:P

sekejap je......dah nak habis cuti....

rasa macam baru semalam habis paper untuk sem 4.....

ni diam tak diam dah nak masuk sem 5.....

a bit nervous untuk sem 5....

know why??

hahahahaha...I've to do research...proposal.....

for my FINAL sem.....

Ya Allah.....kuatkan diri hambamu ini.....untuk aku menyiapkan semuanya dengan sempurna....

insyaAllah.....:))

Ohh yea.....tentang FILEM yang menghina Nabi Muhammad S.A.W tu......

Ya Allah....memang kejam kan....cuba kita hina pulak agama dia......

cuba fikir apa perasaan penganut agama tu macam mana.....

confirm-confirm la marah kan??

so, the same goes to us la kan....penganut agama ISLAM.....

kita ni hidup kat dunia....hormat-menghormati la agama masing-masing.....

kau nak orang lain hormat negara kau....hormat apa kau buat....

TAPI!!!

kau pun kena la hormat orang lain....baru orang akan bagi HIGH EXPECTATION kat kau.....

orang tak kacau agama kau...tak payah la nak kacau agama orang lain....

haaaaaa....tengok sekarang....semua orang nak buat bantahan.....

ntah apa-apa....apa-apa ntah.....

haiiiiisssshhhh...........

!DUNIA------DUNIA!

(*_________________________________*)

~SAYA MEMBANTAH PENGHINAAN TERHADAP NABI MUHAMMAD S.A.W~

Takbir!! Allahuakbar!!


Selasa, 18 September 2012

Assalamaulaikum.......

Alhamdulillah...masih diberi peluang untuk bersujud padaNya....

sekali lagi ucapan syukur padaNya meniti bibir ini...

Usai solat maghrib...tangan ni laju je ambil surah yassin.....

sementara tunggu masuk waktu solat isya'....

Hajat di hati nak buat solat taubat & solat tahajud....

Rasa tenang sangat lepas rindu padaNya....

Ya Allah...nikmatnya hanya tuan punya hati yang tau....

Menitis airmata mengenangkan segala bagai dosa yang dah diri ini lakukan....

samaada dalam sedar mahupun tidak....

moga pintu taubat masih terbuka untuk diri hambamu yang daif ini Ya Allah...

banyak khilafku padaMu....

aku tahu Kau Maha Pengampun lagi Maha Mengasihani...

diri masih punya banyak kekurangan...

insyaAllah akan ku perbaiki satu persatu....

:)


i'm ENOUGH strong!

Assalamualaikum.......

Selamat Pagi awak-awak semua......!

:D

Sihat tak ni?? Lama nya rasa Nana tak merayap dalam ni kan....

Bukan tak nak updates tapi MOOD nana hilang....

terbang jauh melayang tak tau la pergi mana.....

jalan-jalan la kot....almaklumlah Nana pun tengah cuti sekarang ni kan...

so, mood tu pun nak jalan jugak....hehehe

melepaskan TENSION selepas berusaha untuk 1 sem yang lepas....

hahahahaha...apa la yang Nana mengarut kan ni....

:P

banyak benda yang dilalui dalam masa sebulan dua ni....

oK....tak apa la..mungkin tu semua nya perancangan Nya dan dugaan yang datang tu untuk menguji tahap keimanan Nana & juga kekuatan Nana dalam menghadapi ujian dariNya...

Alhamdulillah...masih mampu bertahan dan akan terus bertahan walau hebat macam mana sekalipun ujian, ALLAH tu sentiasa ada dengan kita kan...

Memang la mula-mula rasa macam 'down' sangat-sangat..TAPI bila fikir lama-lama....

Buat apa la nak buang masa fikir pada benda yang dah jadi....

just look forwards and move on ur life's Nana.....

sesuatu yang terjadi tu, pasti ada hikmahnya kan...

so, lets follow the flow yang Allah dah rancangkan...

Perancangan dariNya tu lebih indah daripada perancangan kita....

betul tak awak-awak semua??

hehehe....

:))




Jumaat, 10 Ogos 2012

Hai allll.....

penatnya hari ni....know what.....

dari bangun tidur...sampai la nak buka tadi....

dok mengadap laptop and assingment yang dah macam pasar malam....

semua nak kena settle kan minggu ni....

coz next week dah nak cuti raya!!

but rasanya macam tak cuti!!

tak pe la....berkorban sikit tahun ni....

2  tahun dari sekarang Nana dah free la dari semua ni!!

masa tu.....time to WORKS la pulak kan....

hehehehe...


haaaaa...pinkish!!???hehehehe.....

waiting for the next 8 days.....

:))

sekian!

Isnin, 30 Julai 2012

not feeling WELL *_^

Assalamualaikum.....

Alhamdulillah....dah 11Ramadhan pun kan....

Masih diberi kesempatan untuk bernafas dan merasai nikmat berpuasa pada hari ini....

Alhamdulillah....

Tapi....dalam-dalam berpuasa ni....Nana demam....

huhu....dah makan ubat....rasa nak tidur....

TAPI tak boleh!

sebab esok ada Midterm Human Resource Management....

Ya Allah...kuatkanlah diri hamba Mu ini....

Today Nana skip kelas CBB....hehehe..

sebab kepala berat sangat tak boleh nak bangun pagi tadi sebab.......

TIDUR LEWAT sangat........

menyiapkan assingment!

yang akhirnya.....siap jugak!!!

huuuuyyyyeeeee!!

This week Nana nak balik JOHOR!!

YEAAAAAA!! 4 hari balik.....manfaatkan sepenuhnya masa bersama FAMILY!

(^__________________^)

Rabu, 18 Julai 2012

Assalamualaikum....

Readers sihat???

Kalauu sihat Alhamdulillah...kalau tak...pergi la check kt klinik ye!

Tak lama dah kan nak puasa....:)

Entah sempat ke tidak Nana nak berpuasa kali ni....

Harap-harap sempat!

Ya Allah....kenapa banyak sangat dugaanMu...??

Aku tahu....semakin banyak dugaanMu semakin aku dekat denganMu....

Ya Allah....mungkin aku dah jauh dariMu....aku sendiri tak sedar....

Aku tahu Ya Allah...sebab KAU sayang kan aku la kau turunkan pelbagai ujian untuk aku....

UjianMu untuk menguji samada aku tabah atau tidak menghadapinya...

KAU tahu aku tabah kan Ya Illahi menghadapi ujianMu....

"ALLAH akan turunkan ujian pada hambanya kerana DIA tahu bahawa hambanya akan tabah dalam mengharungi pelbagai ujian yang mendatang dariMu"

Aku tau masih banyak kelemahan dan kekurangan diri yang harus aku perbaiki. 

InsyaAllah...satu persatu akan ku baiki....

(*_________________________*)


Isnin, 9 Julai 2012

Assalamualaikum readers.....

Sihat?? hope so la ye.....

baru ada kesempatan dah malam-malam celik ni nak UPDATES blog....

Nana just got back from kL....

Sangat-sangat la penat coz semalam ada kenduri kat rumah....

Today hantar angah balik UPM....

and esok Nana pulak balik UNITEN!

hahahaha...pack nye jadual Nana!!

orait tak apa...dah settle pun semuanya....

ALHAMDULILLAH 

:)

Semalam Nana tak tau la nak kata....Nana memang a bit busy uruskan rumah.....

kemas rumah, basuh porch....dan segala bagai benda la....

sampaikan sedara mara dah sampai dah petang semalam...

TUAN RUMAH tak mandi lagi!!

haiiiyyoooo...kena perli lagi dengan pak su ada la....hahahaha

"BIBIK IMPORT DARI UNITEN"

huwwwaaaaa....sedey betul la statement pak su!!

datang pulak catering hantar makanan.....

boleh pulak dia kata....

"Ni dah cantik dah ni kalau nak buat kerja kawin.....kat sini pelamin...orang boleh tengok ramai-ramai"...

huhuhuhu...aduhaiii pak aji....pandai pak aji mengatur pulak ye....

hahahahaha....adoiiii la ramainya yang kata ummi & walid nak sambut menantu!

iye ke??

insyaAllah la kalau tak ada apa-apa halangan.....

Ajal, Maut, Jodoh, Pertemuan semuanya di tangan NYA...

hanya mampu berusaha, berdoa dan lakukan yang terbaik ke arah tu....

insyaAllah...

:))))))

Sabtu, 7 Julai 2012

Assalamualaikum....

Readers apa khabar??hope sihat yea u'oalllssss.....

Masa berlalu begitu pantas...hingga buat diri ini tak sedar yang MASA sangat mencemburui....

Ya Allah....cepat nya masa berlalu....

serasa baru semalam Nana mendaftar di UNITEN, Muadzam Shah....

Tapi rupanya dah 4 sem Nana menjadi salah seorang warga UNITEN...

1 sem 4 bulan...memang tak terasa la lama kan....

4 bulan yang terlalu banyak kerja nak di settle kan...

Assingment, Projek, Tutorial, Lecture. Presentation, Kuiz, Midterm.....------>>>>FINAL!

Huuuwwwaaaa...TENSION!

Bila semua ni nak habis??

TAK APA...tak lama dah.....

sabar itu sangat PENTING!


Selasa, 3 Julai 2012

Indahnya!

Hai readers....buat apa??It's a long times not updating my blog!
-
Bukan tak nak updates...TAPI kekangan masa yang membuatkan diri ini memang tak sempat nak mengupdates!!
-
hahaha...ditambah pulak dengan COVERAGE yang ala-ala siput lembap nak berjalan ni...
-
Haiisssshhhh....makin TEINSION la nana...!
-
oK...tak pe la..leave it tentang tu!
-
Meh sini...nana nak cerita sumthin'....!
-
Nana tengok orang dah kawin ni kan...macam BEST giler kan??
-
hahahahahaha....semua nya dah jadi HALAL...and boleh buat apa saja yang MEREKA nak kan...:D
-
gatal pulak malam-malam ni....hahahaha...
-
Tak pe...sesekali je...:P
-
orait...sambung balik cerita orang dah kawen ni kan...hahahaha...sangat la SWEET bila boleh bertepuk tampar dengan cara yang dah HALAL..
-
Tak ada sesiapa pun nak marah kan...huhu
-
Bila la Nana nak kawen ni....lama lagi kot....lalalalalalala...:P
-
syg masak, b makan....b sakit, syg jaga....b Imam, syg makmum...syg melahirkan, b azankan...
-
alahaiiiii.....sweet nye la kan....
-
Semua boleh share sama-sama....ada baby...baby yang cute-cute....
-
pandai je Nana ni cakap...tengok la dah ada nanti....cam mana la gamaknye ye cik Nana...
:P
-
tak keruan la di buatnya....mana baby mana papa dia lagi...mana diri sendiri lagi.....
-
Arrggghhhh....TENSI pulak berceritanya.....
-
hahahaha...TAK apa, insyaAllah...boleh atasinya pun...
;)
-
Well.....orang dah kawen ni pun cabaran & dugaan nye lagi la besar kan??
-
Tak dinafikan....lagi banyak benda nak kena fikir....
-
So, Nana akan pastikan semuanya dah COMPLETE sebelum kawen...
-
Rumah, kereta, investment, simpanan untuk family....
-
semuanya MUST be complete before married....
-
Nana tak nak anak-anak Nana hidup susah...
-
Nana nak diorang hidup senang....TAPI kalau diorang nak sesuatu...MUST achieved sumthin' baru la Nana akan bagi apa yang diorang nak...!!

-

dah-dah tu nana.....pergi sambung buat assingment!!!!


(*_______________________________*)

Khamis, 21 Jun 2012

Assalamualaikum.....

Hai readers.....buat apa ye korang sekarang ni??

Dah lunch belum??

Nana tak lunch lagi ni....siapa nak belanja??

hahahahahaha.....duit tarak dahhhhh....

aiiyyyooo...

huhuhuhu...

malas nak pergi ATM....amik duit....

:D

oK, kalau dah nama MALAS.....so, memang tak boleh nak buat apa la kan??

:P

Isssshhh...awat malas sangat cik Nana ni?

MALAS sebab jauh kot nak pergi jalan pergi bandar Muadzam Shah.....

huwwwwaaaaa....sedey....

:(

banyak pulak kerja diz week....

next week ada kuiz...

nak cover 6 chapter...just for 1 subject!!

aiiiyyyoooo....lecturer tersayang...memang BEST la....huhu

this week tak balik Johor lagi....sebab ada program kat kampus!

so, maybe 6/07 baru balik......

sebab ummi nak buat kenduri!!

alahaiiiii...rindu kat ummi, walid, adik & my pets tersayang!!

hahahaha...

<*___________*>

Isnin, 18 Jun 2012

Assalamualaikum.......

Selamat Malam....u'oallllssss tak tido lagi ke??

confirm la belum kan??

hahaha....

orait! Nana baru je balik meeting club.....

ada program this saturday kat kampus.....

dan ditugaskan masuk bawah biro program!

hahahaha...banyak kot kerja bawah program......

goodies bags tak siap lagi....

kad tak siap lagi....

ok tak apa...slow-slow......

insyaAllah...everythings will be smooth....

:))

oK, tadi call ummi....

Ummi kata maybe minggu ni ummi nak pergi kL....tengok angah!

Then ummi kata, angah ajak pergi Jalan TAR....

huwwwwwaaaa.....

:(

Memang tau.....time along tak boleh nak turun kL, time tu la nak pergi macam-macam tempat.....

tak apa la....

nak buat guane kan....

hahahahahaha...not my rezeki maybe....

:(



Ahad, 17 Jun 2012

Alone in the night!

Assalamualaikum......

it's quite long tak updates blog.....

All weekdays is busy with classes by classes....

assingment by assingment and tutorial by tutorial.....

Alhamdulillah...masih mampu bertahan....:))

Walaupun kadang-kadang tu rasa macam nak collapsed je.....

know WHY??

coz classes by classes all day long....dari pagi sampai la ke malam....

then sambung lak dengan pelbagai kerja....

rasa nak menangis.....

tapi tak pe....MUST be STRONG, girls!

-----------------------------


Isnin, 11 Jun 2012

Kesabaran & Memahami itu PENTING

Assalamualaikum....

Haaaa....buat apa je petang-petang ni??

Nana baru je balik dari kelas.....

Full kelas today...dari pagi sampai petang!

now baru ada masa nak mengadap benda ni kejap!

sebenarnya tak tau nak buat apa.....

hahahaha...

:D

Ahad, 10 Jun 2012

my Foster's Sister BIG DAYS!

Assalamualaikum.....

Baru ada kesempatan nak updates blog sekejap!!

:D

by the way, nana baru je balik dari Johor siang tadi....

balik pun sebab kakak angkat nana kahwin.....

mak dia dah jaga nana since umur nana 2 bulan kalau tak salah la...

:))

lama kan...??

hehehe...sampai la sekarang.....family dia dah macam family nana sendiri!!

oK...jom layan gambar!!

:))

Jumaat malam nikah....& sanding Sabtu esoknya!!

1 of the hantaran yang nana rasa menarik minat Nana....

:D

ni la mak angkat nana....Mak As.....:))

Ummi with Mak As....special in my LIFE!

haaaaa...ni la cik Sofea Zhanea binti Mohd Razif....hahahaha...

anak abang angkat Nana.....so cute dia ni!! suara kalah microphone....:))


tangisan kasih seorang anak yang dah menjadi milik seseorang...

:))

ni la abah angkat nana....:))

ehemmm...tersenyummmmmmmmm

pandang-pandang....jeling-jeling....:))


soooo sweet!!!

tahniah teramat tahniah!!!

moga bahagia hingga ke akhir hayat!!!

NOR FARIDAH BINTI SAWAL & AZLAN SHAH....:))