JellyPages.com

Love You To The Moon & Back

..We're born alone, we live alone, we die alone. Only through our love and friendship can we create the illusion for the moment that we're not alone..

Isnin, 30 Julai 2012

not feeling WELL *_^

Assalamualaikum.....

Alhamdulillah....dah 11Ramadhan pun kan....

Masih diberi kesempatan untuk bernafas dan merasai nikmat berpuasa pada hari ini....

Alhamdulillah....

Tapi....dalam-dalam berpuasa ni....Nana demam....

huhu....dah makan ubat....rasa nak tidur....

TAPI tak boleh!

sebab esok ada Midterm Human Resource Management....

Ya Allah...kuatkanlah diri hamba Mu ini....

Today Nana skip kelas CBB....hehehe..

sebab kepala berat sangat tak boleh nak bangun pagi tadi sebab.......

TIDUR LEWAT sangat........

menyiapkan assingment!

yang akhirnya.....siap jugak!!!

huuuuyyyyeeeee!!

This week Nana nak balik JOHOR!!

YEAAAAAA!! 4 hari balik.....manfaatkan sepenuhnya masa bersama FAMILY!

(^__________________^)

Rabu, 18 Julai 2012

Assalamualaikum....

Readers sihat???

Kalauu sihat Alhamdulillah...kalau tak...pergi la check kt klinik ye!

Tak lama dah kan nak puasa....:)

Entah sempat ke tidak Nana nak berpuasa kali ni....

Harap-harap sempat!

Ya Allah....kenapa banyak sangat dugaanMu...??

Aku tahu....semakin banyak dugaanMu semakin aku dekat denganMu....

Ya Allah....mungkin aku dah jauh dariMu....aku sendiri tak sedar....

Aku tahu Ya Allah...sebab KAU sayang kan aku la kau turunkan pelbagai ujian untuk aku....

UjianMu untuk menguji samada aku tabah atau tidak menghadapinya...

KAU tahu aku tabah kan Ya Illahi menghadapi ujianMu....

"ALLAH akan turunkan ujian pada hambanya kerana DIA tahu bahawa hambanya akan tabah dalam mengharungi pelbagai ujian yang mendatang dariMu"

Aku tau masih banyak kelemahan dan kekurangan diri yang harus aku perbaiki. 

InsyaAllah...satu persatu akan ku baiki....

(*_________________________*)


Isnin, 9 Julai 2012

Assalamualaikum readers.....

Sihat?? hope so la ye.....

baru ada kesempatan dah malam-malam celik ni nak UPDATES blog....

Nana just got back from kL....

Sangat-sangat la penat coz semalam ada kenduri kat rumah....

Today hantar angah balik UPM....

and esok Nana pulak balik UNITEN!

hahahaha...pack nye jadual Nana!!

orait tak apa...dah settle pun semuanya....

ALHAMDULILLAH 

:)

Semalam Nana tak tau la nak kata....Nana memang a bit busy uruskan rumah.....

kemas rumah, basuh porch....dan segala bagai benda la....

sampaikan sedara mara dah sampai dah petang semalam...

TUAN RUMAH tak mandi lagi!!

haiiiyyoooo...kena perli lagi dengan pak su ada la....hahahaha

"BIBIK IMPORT DARI UNITEN"

huwwwaaaaa....sedey betul la statement pak su!!

datang pulak catering hantar makanan.....

boleh pulak dia kata....

"Ni dah cantik dah ni kalau nak buat kerja kawin.....kat sini pelamin...orang boleh tengok ramai-ramai"...

huhuhuhu...aduhaiii pak aji....pandai pak aji mengatur pulak ye....

hahahahaha....adoiiii la ramainya yang kata ummi & walid nak sambut menantu!

iye ke??

insyaAllah la kalau tak ada apa-apa halangan.....

Ajal, Maut, Jodoh, Pertemuan semuanya di tangan NYA...

hanya mampu berusaha, berdoa dan lakukan yang terbaik ke arah tu....

insyaAllah...

:))))))

Sabtu, 7 Julai 2012

Assalamualaikum....

Readers apa khabar??hope sihat yea u'oalllssss.....

Masa berlalu begitu pantas...hingga buat diri ini tak sedar yang MASA sangat mencemburui....

Ya Allah....cepat nya masa berlalu....

serasa baru semalam Nana mendaftar di UNITEN, Muadzam Shah....

Tapi rupanya dah 4 sem Nana menjadi salah seorang warga UNITEN...

1 sem 4 bulan...memang tak terasa la lama kan....

4 bulan yang terlalu banyak kerja nak di settle kan...

Assingment, Projek, Tutorial, Lecture. Presentation, Kuiz, Midterm.....------>>>>FINAL!

Huuuwwwaaaa...TENSION!

Bila semua ni nak habis??

TAK APA...tak lama dah.....

sabar itu sangat PENTING!


Selasa, 3 Julai 2012

Indahnya!

Hai readers....buat apa??It's a long times not updating my blog!
-
Bukan tak nak updates...TAPI kekangan masa yang membuatkan diri ini memang tak sempat nak mengupdates!!
-
hahaha...ditambah pulak dengan COVERAGE yang ala-ala siput lembap nak berjalan ni...
-
Haiisssshhhh....makin TEINSION la nana...!
-
oK...tak pe la..leave it tentang tu!
-
Meh sini...nana nak cerita sumthin'....!
-
Nana tengok orang dah kawin ni kan...macam BEST giler kan??
-
hahahahahaha....semua nya dah jadi HALAL...and boleh buat apa saja yang MEREKA nak kan...:D
-
gatal pulak malam-malam ni....hahahaha...
-
Tak pe...sesekali je...:P
-
orait...sambung balik cerita orang dah kawen ni kan...hahahaha...sangat la SWEET bila boleh bertepuk tampar dengan cara yang dah HALAL..
-
Tak ada sesiapa pun nak marah kan...huhu
-
Bila la Nana nak kawen ni....lama lagi kot....lalalalalalala...:P
-
syg masak, b makan....b sakit, syg jaga....b Imam, syg makmum...syg melahirkan, b azankan...
-
alahaiiiii.....sweet nye la kan....
-
Semua boleh share sama-sama....ada baby...baby yang cute-cute....
-
pandai je Nana ni cakap...tengok la dah ada nanti....cam mana la gamaknye ye cik Nana...
:P
-
tak keruan la di buatnya....mana baby mana papa dia lagi...mana diri sendiri lagi.....
-
Arrggghhhh....TENSI pulak berceritanya.....
-
hahahaha...TAK apa, insyaAllah...boleh atasinya pun...
;)
-
Well.....orang dah kawen ni pun cabaran & dugaan nye lagi la besar kan??
-
Tak dinafikan....lagi banyak benda nak kena fikir....
-
So, Nana akan pastikan semuanya dah COMPLETE sebelum kawen...
-
Rumah, kereta, investment, simpanan untuk family....
-
semuanya MUST be complete before married....
-
Nana tak nak anak-anak Nana hidup susah...
-
Nana nak diorang hidup senang....TAPI kalau diorang nak sesuatu...MUST achieved sumthin' baru la Nana akan bagi apa yang diorang nak...!!

-

dah-dah tu nana.....pergi sambung buat assingment!!!!


(*_______________________________*)